Om Jaktcocker

Om Jaktcocker

Om Jaktcocker

Jaktcocker, i rasens hjemland Storbritannia Working Cocker, er ikke en egen rase men en variant av rasen Cocker Spaniel. Jaktcockere er renavlede jakthunder der mentale egenskaper som dresserbarhet, kontakt, årvåkenhet, mot og utholdenhet er sterkt ivaretatt etter mange generasjoners målrettet avl. Jaktcockeren er svært sosial og glad i mennesker, men kan til tider oppfattes som litt ”sta”. Denne staheten gjør at jaktcockeren kan apportere vilt som er nesten like stort som hunden selv, f.eks gås, tiur og felthare. I apportarbeidet kommer jaktcockerens stahet til nytte; den gir svært nødig opp! Jaktcockerens vekt er mellom 10 og 17 kg. En middels stor tispe veier ca 13 kg og en middels stor hannhund ca 15 kg. Pelsen er silkebløt og relativt sparsom. Jaktcockeren finnes i utallige fargevarianter.
Å jakte med jaktcocker i Norge

Å jakte med Jaktcocker i Norge

En riktig trent Jaktcocker er en fremragende jakthund og en fryd å jakte over! Jaktcockeren arbeider både før og etter skuddet. Jaktcockerens viktigste oppgaver er effektivt å avsøke terrenget innenfor haglehold, dvs på begge sider av jeger i en bredde på 15-20 m fra jeger, støkke vilt for deretter umiddelbart holde seg i ro i oppflukt og utsprang, og på jegers kommando apportere felt vilt og bringe det raskt tilbake til jeger. I Norge brukes jaktcockere til jakt på rype, skogsfugl, rugde og hare. Jaktcockeren brukes også som apporterende hund f eks på due- and- eller gåsejakt, hvor jaktcockeren raskt, effektivt og med myk munn henter inn felt vilt, i vann og på land, og leverer det til jeger. Jaktcockeren er en sunn og frisk rasevariant med svært få arvelige sykdommer. Med regelmessig og riktig trening er jaktcockeren en ypperlig familiehund som er rolig innendørs og et fyrverkeri ute. Jaktcockere er en fryd å trene fordi de er lettlærte, arbeidsomme, utholdende og svært hengivne. Man skal aldri tvinge en jaktcocker. Jaktcockeren gjør ”alt” for deg med stor glede og entusiasme hvis du trener og ber om det på riktig måte. Lurer du på noe om jaktcockere så ta kontakt med oss!
Bannockfields historie
Fra tidlig på 1990-tallet trente vi show-cockere til jakt og blodspor. Etter jaktkurs og trening av flere hunder måtte vi til slutt innse at rasevarianten ikke var i besittelse av de nødvendige anlegg og trenbarhet som er en forutsetning for å få jakthunder av en tilfredsstillende standard. Med riktig trening ble noen av hundene gode til å spore. Dette gjaldt særlig Chrissy, NVCH Carillo Chrissy Joy, som Tore trent og førte til å bli en av landets aller første viltsporchampions for rasen i 1994.